ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

BIO 25 - 25. bijenale dizajna u Ljubljani

23.06.2016
bijenale dizajna


​Natječaj
FARAWAY, SO CLOSE
25. Bijenale dizajna

Muzej arhitekture i dizajna u Ljubljani otvorio je natječaj za sudjelovanje na 25. Bijenalu dizajna pod nazivom FARAWAY, SO CLOSE, kojega će voditi kustosica Angela Rui i kustosica muzeja Maja Vardjan. Poziv je upućen dizajnerima, arhitektima, redateljima, grafičkim dizajnerima, ilustratorima, piscima, animatorima, fotografima, istraživačima i ostalim interdisciplinarnim koji bijenale vide kao eksperimentalnu, grupnu platformu za testiranje, razvoj i širenje vlastitih pristupa i znanja vezanih za probleme i strukture novog formata bijenala.

Sedam poznatih ličnosti iz zemlje domaćina, Slovenije, izabrano je zbog njihovih osobnih i profesionalnih projekata izvan sfere dizajna. Njihovo znanje i originalnost interpretirati će sedam međunarodnih kreativaca izabranih na temelju njihovih sposobnosti korištenja dizajna i arhitekture kao alata za istraživanje suvremenih pitanja. Testiranjem disciplina izvan njihovih sigurnih zona, FARAWAY, SO CLOSE predstaviti će moguće scenarije koji se bave i globalnim i lokalnim problemima.

Nakon što odaberu tim, izabrani sudionici će se aktivno uključiti u istraživački i dizajnerski proces, koji će započeti u rujnu 2016. godine u Ljubljani.

ROK PRIJAVE: 10. srpnja, 2016.

Prijava na bio.si!