ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

Krešimir Damjanović na Danima Orisa

20.10.2017
Dani Orisa 17

Ovogodišnji arhitektonski simpozij Dani Orisa održao se 14. i 15. listopada 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Dani Orisa međunarodni su arhitektonski simpozij organiziran od strane Oris Kuće arhitekture. Zahvaljujući početnom uspjehu časopisa Oris koji uspješno izlazi već devetnaestu godinu kao dvomjesečnik, simpozij, prvi put organiziran 2001. godine u maloj dvorani Vatroslav Lisinski kao dvodnevno događanje s predavanjima istaknutih stranih i lokalnih arhitekata, svojom kvalitetnom organizacijom, premješten je u Veliku Dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Dani Orisa 17

Dani Orisa 17

Izbor predavača, impresivan i nevjerojatan, odraz je međunarodnog ugleda časopisa koju je Oris tijekom godina izgradio. Oris je do sada ukupno ugostio više od 250 predavača iz cijelog svijeta, među kojima su globalno eksponirani svjetski arhitekti, radikalni i eksperimentalni autori.

Dani Orisa 17

Dani Orisa 17

Radove su predstavili:
- RCR Arquitectes (Španjolska)
- Schmidt Hammer Lassen Architects (Danska)
- OFIS arhitekti (Slovenija)
- Walter Angonese (Italija)
- Davor Mateković (Hrvatska)
- Go Hasegawa (Japan)
- Vedran Mimica (Hrvatska)
- architecten de vylder vinck taillieu (Belgija)

Dani Orisa 17

Dani Orisa 17

Poseban gost bio je mladi arhitekt Krešimir Damjanović – dobitnik nagrade Shinkenchiku za 2017. koju dodjeljuje kultni japanski arhitektonski časopis A+U inovativnim projektima na temelju prosudbe samo jednog selektora, a ove godine to je bio Go Hasegawa, jedan je od najzanimljivijih japanskih arhitekata mlađe generacije koji je također bio gost Dana Orisa i to je bio njegov prvi posjet Hrvatskoj.