ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

Božićni domjenak 2017

14.12.2017
božićni domjenak


Tradicionalni božićni domjenak Društva arhitekata Zadra i Hrvatske komore arhitekata područni odbor Zadar ove godine je održan u prekrasnom prostoru Multimedijalne dvorane Kneževe palače u Zadru. Uz bogati domjenak organizirana je i izložba, kao i predstavljanje publikacije - Javni prostori grada - tradicija i suvremene potrebe.

Izložba i publikacija nastale su tijekom interdisciplinarne arhitektonsko - urbanističke radionice Zadar 2020., pod vodstvom prof. Tihomira Jukića s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu . Na radionici surađuju Arhitektonski fakultet Zagreb, Odjel za dizajn sa prof Feđom Vukićem, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Zadarskog sveučilišta sa prof Boženom Krce Miočić i Društvo arhitekata Zadra. To je zapravo tzv ljetna škola arhitekture koja je utkana u četverogodišni projekt.

Teme su Grad i zaleđe – inovativni turizam i mogućnost da se zaleđe nađe u turističkoj ponudi zajedno sa gradom Zadrom. Potom, Javni prostori grada, tradicija i suvremene potrebe. Ovdje se radi se o sedam bitnih prostora u gradu Zadru. Iduće godine ljetna radionica imat će temu – grad i otoci, a u posljednjoj godini, 2019-toj bit će posvećena gradskim koridorima, odnosno ulaznim prostorima u grad. Naposljetku je planirana velika međunarodna konferencija na temu inovativnog turizma i grada Zadra.

Božićni domjenak je prošao u ugodnom druženju članova, kolega, prijatelja, poslovnih partnera i medija, a svojim prisustvom su ovo događanje uveličali i predstavnici Grada i Županije.

Program je popraćen prekrasnom izvedbom mladoga gitariste, učenika glazbene škole Blagoje Bersa.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nas podržali, a mi ćemo se potruditi da se ova lijepa tradicija nastavi.

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak

božićni domjenak