ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

Žiri izabrao finaliste nagrada Medalja za arhitekturu i Medalja za konceptualni pothvat

04.05.2017


ŽIRI IZABRAO FINALISTE NAGRADA HRVATSKE KOMORE ARHITEKATA

Ocjenjivački sud godišnjih nagrada Hrvatske komore arhitekata nominirao je finaliste nagrada Medalja za arhitekturu i Medalja za konceptualni pothvat.

Od pristiglih prijava za nagradu Medalja za arhitekturu u finale je ušlo 5 projekata:1. Bazenski kompleks Svetice u Zagrebu (autori Vjera Bakić i Matthias Kulstrunk)
2. Hotel Amarin u Rovinju (autori Lea Pelivan i Toma Plejić)
3. Slatkovodni akvarij u Karlovcu (autori 3LHD: Saša Begović, Marko Dobrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Irena Mažur Hranuelli, Vibor Granić, Deša Ucović, Ivana Šajn, Nevena Kuzmanić i Romana Ilić)
4. Građevinski fakultet u Osijeku (autori Dinko Peračić i Roman Šilje)
5. Putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu (autori akademik Branko Kincl, akademik Velimir Neidhardt te prof.dr.sc. Jure Radić).


Od prijavljenih projekata za nagradu Medalja za konceptualni pothvat Ocjenjivački sud nominirao je tri prijedloga u finale:
1. Izložba Nenad Fabijanić Postamenti, Nenad Fabijanić
2. 3LHD INTERAKCIJE, 3LHD
3. TIME.SPACE.EXISTENCE. , Davor Mateković/PROARH

Svečano proglašenje dobitnika i dodjela nagrada održat će se u svibnju u sklopu godišnje konferencije HKA Dani arhitekata 1.0 u Rovinju.

Predsjednik Ocjenjivačkog suda je akademik Nikola Bašić, a članovi su arhitekti Tomislav Ćurković, redoviti profesor Ante Kuzmanić, akademik Mladen Obad Šćitaroci i prof. dr. sc. Karin Šerman.
Godišnje nagrade Komore arhitekata su priznanja struke za istaknuti profesionalni doprinos u područjima arhitekture, urbanizma i konceptualnog promišljanja. Cilj dodjele nagrada je podizanje ugleda struke u široj javnosti, promicanje izvrsnosti arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva te konceptualnih promišljanja. Ocjenjivanje pristiglih radova temeljilo se na načelima izvrsnosti, izvornosti, ravnopravnosti, objektivnosti i tajnosti.

Ocjenjivački sud odlučio je ove godine ne dodijeliti Medalju za urbanizam.