ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar profi baucentar

Najava izložbe Continuity of Modernity

27.01.2016
Continuity of ModernityPoštovani,

čast nam je obavijestiti Vas da se u petak, 29. siječnja 2016., u 18 sati, u izložbenom prostoru Državnog arhiva u Zadru otvara izložba Continuity of Modernity.

Izložba Continuity of Modernity predstavlja presjek hrvatske arhitekture od razdoblja Moderne do 2010 godine. Prvi put je prikazana 2007. godine u Beču, a tijekom godina je dopunjavana i prikazivana u brojnim europskim gradovima – Amsterdam, Ankara, Barcelona, Beograd, Bukurešt, Kotor, London, Madrid, Maribor, Novi Sad, Pamplona, Pečuh, Piran, Podgorica, Rijeka, Sarajevo, Skopje, Vaduz. Svoj put promoviranja arhitekture izložba je nastavila u Zagrebu u Oris Kući arhitekture gdje je provela ljeto 2015., a sada je došla i u Zadar gdje želimo omogućiti publici još jedan susret s najboljim djelima hrvatske arhitekture 20. i početka 21. stoljeća.

Presjek je to valorizirane arhitekture hrvatskih gradova kroz vremenske periode 30-tih, 50-tih i 60-tih te suvremene hrvatske arhitekture od 90-tih godina do danas.

Otvorenje izložbe održat će se uz prigodni domjenak u petak, 29. siječnja 2016. u 18 sati, a izložba će biti otvorena do 12. veljače 2016. (od 10h-13h i od 16h-19h)

Ulaz je slobodan.

Radujemo se Vašem dolasku!

Zahvaljujemo se našim članovima Marinu Bukulinu, Krešimiru Damjanoviću, Radi Gregovu i Matiji Huzjaku koji su pomogli postaviti ovu izložbu.

Prilog:* Kontinuitet modernosti