ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

Dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata za 2014. godinu

26.01.2015

uha

Godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata za 2014. godinu svečano su uručene dobitnicima 20.1.2015. u Zagrebu u Francuskom paviljonu.

Uz dodjelu nagrada otvorena je izložba godišnjih ostvarenja hrvatskih arhitekata, koja će biti otvorena do 30.1.2015. i može se pogledati radnim danom od 10:00 do 19:00 sati.

Nagradu „VIKTOR KOVAČIĆ“ za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupan životni opus u svim domenama arhitektonskog stvaralaštva, Udruženje hrvatskih arhitekata ove godine dodijelilo je Prof. Dragomiru-Maji Vlahoviću.

Nagradu „VIKTOR KOVAČIĆ“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2014. godinu dobili su Vedran Pedišić, Emil Špirić, Erick Velasco Farrera, Juan Jose Nunez Andrade za zgradu škole i vrtića u sklopu odgojno - obrazovnog kompleksa „Kajzerica˝ u Zagrebu.

Nagradu “DRAGO GALIĆ” za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2014. godini dobili su Petar Mišković i Vanja Rister za obiteljsku kuću u Rijeci.

Nagradu “BERNARDO BERNARDI” u kategoriji najuspješnijeg ostvarenja na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2014. dobio je Nenad Fabijanić za Arheološki park Principij u Rijeci.

Nagradu “NEVEN ŠEGVIĆ” za najuspješniji publicistički, kritički i teorijski rad na području arhitekture i urbanizma u 2014. godini dobila je za ostvarenje „Fitting Abstraction” – Koncept hrvatskog nastupa na 14. Venecijanskom bijenalu arhitekture 2014. Karin Šerman, izbornica i kuratorica, uz sudjelovanje autorskog tima za izložbu "Fitting Abstraction", Zrinka Barišić Marenić, Melita Čavlović, Igor Ekštajn, Nataša Jakšić, Mojca Smode Cvitanović, Marina Smokvina, Karin Šerman i autorskog tima za znanstveni skup "New Tendecies and Architecture: Abstraction, Ambience, Algorithm", Karin Šerman, Igor Ekštajn, Vesna Meštrić, Ivo Čović.

Ostvarenja iz 2014. godine ocjenjivao je Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata u sastavu: Boris Fiolić, voditelj Stručnog savjeta UHA-e i drugi dopredsjednik UHA-e, Vedran Duplančić, Marko Vitković, Mira Tadej Crnković, Nikola Škarić, Janko Velnić i Željko Golubić.